La càtedra UNESCO de cicle de vida i canvi climàtic visita EspaiZero

El passat dijous, 13 de març, una delegació de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic de l’Escola Superior de Comerç Internacional, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, va visitar la seu de l’empresa Wattia Innova, després que el grup de recerca l’inclogués al portal web de la plataforma Construction21, que identifica i difon l’edifici com a exemple d’eficiència energètica a tot Europa. L’Alcalde d’Olot va realitzar l’obertura de l’acte de la jornada amb un discurs de benvinguda a la ciutat.

La representant de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic, Isabel Sala, va remarcar el gran interès que desperta l’edifici per el gran nombre de sistemes d’eficiència energètica que integra i va justificar també la inclusió d’EspaiZero a la plataforma Construction21 com a una exemple de bones pràctiques per altres tècnics, atès els resultats que està aconseguint a nivell de consums i d’eficiència.

A banda dels representants de la Càtedra, també va assistir a la visita el senyor Ivan Capdevila, soci i director tècnic de l’estudi Ramon Folch i Associats de Barcelona. Capdevila va destacar els valors d’EspaiZero i va qualificar l’experiència com a un exemple mol destacable a nivell estatal i, fins i tot, europeu. Una opinió no gens menyspreable venint d’un dels estudis amb més reputació a nivell europeu en l’àmbit de la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

De la mà de Construction21 i d’altres projectes, EspaiZero s’està convertint en un exemple i referent a nivell europeu.