IES la Garrotxa

Casos d’èxit > IES la Garrotxa

IES La Garrotxa
Producte: TSL, FSL
Ubicació: Centre Escolar IES, OLOT.
– Projecte MEET
– Edifici de 11.000 M2
Estalvi aconseguit: Superior al 50% (Disminució de 90 tones de CO2).


PROBLEMÀTICA: Van contactar amb Wattia Innova SL perquè, tot i tenir un consum de gasoil molt alt per escalfar l’edifici, no aconseguia el confort desitjat amb una temperatura mitjana de 21ºC. Es va fer un estudi integral amb sensors TSL col·locats estratègicament en diferents punts del centre i es van recopilar dades durant 4 setmanes. Amb la informació extreta es va poder demostrar que hi havia un mal repartiment de l’energia. Per poder fer una anàlisi exhaustiva del consum elèctric es va decidir instal·lar un quadre FSL amb 3 punts de mesura simultanis.


SOLUCIÓ: iGetech Innova, empresa del grup Wattia, va projectar i executar l’automatització de l’edifici. Va dur a terme una sectorització de les zones de clima i això va permetre controlar cada aula per separat. Va proporcionar, a més, un web a l’administració del centre des del qual es controla, permanentment, la temperatura de cadascuna de les aules de l’edifici.


RESULTAT: S’ha aconseguit un estalvi diari de fins a 350€  en gasoil durant el període en què la calefacció funciona, quantitat que representa una disminució d’emissions de 90  tones de CO2.


Premsa: El projecte ha estat notícia, com a exemple d’estalvi energètic, a mitjans escrits com El Punt Avui o el Diari de Girona.


Reconeixements: El projecte ha estat reconegut i subvencionat a nivell Europeu (Projecte Meet).


IES